Skip to main content

nl gr en gr du gr fr gr sp gr

JOBU Plastics
Uw specialist voor kunststof producten voor de tuinbouw

Amevo neemt activiteiten Jobu Plastics over

Per 1 januari 2023 neemt Amevo B.V. uit Dronten de activiteiten van Jobu Plastics B.V. uit Kudelstaart over. De overname betekent voor Amevo een verdere uitbouw en versterking van zowel het klantenbestand als van het productenpakket.

“We zijn bijzonder verheugd en trots dat we overeenstemming hebben kunnen bereiken met eigenaar Jos Buskermolen van Jobu Plastics over de overname van zijn activiteiten,” aldus directeur van Amevo, Folke van Dorp.

“Jobu Plastics is een gekende naam in de tuinbouw met een lange historie, teruggaand tot de start in 1984 met de introductie van de JOBU-tomatenclip. In 1986 volgde de eerste eigen uitvinding, de JOBU-clipring, een tot op heden niet meer weg te denken tuinbouw-handigheidje. Sindsdien is het assortiment van Jobu Plastics enorm gegroeid met tal van slimme en vindingrijke producten voor de professionele tuinbouw.” 

Volgens van Dorp passen zowel het productassortiment als het klantenbestand naadloos bij Amevo als leverancier van innovatieve producten voor de professionele tuinbouwsector.

De huidig eigenaar en directeur van Jobu Plastics, Jos Buskermolen, heeft zich middels een advies functie met Amevo verbonden. “Zijn vindingrijkheid en technische kennis zetten we in de toekomst graag in bij de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve producten.”

Amevo B.V.

+31 (0)321 387788
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.amevo.nl

Jobu Plastics B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jobu.nl 

JOBU Plastics BV.

JOBU Plastics is dé specialist voor kunststof producten voor de tuinbouw.

Wij ontwikkelen nieuwe producten voor de tuinbouw, uit eigen initiatief, en brengen deze op de markt. De JOBU-knijpring is hiervan wel het meest succesvolle voorbeeld. Daarnaast ontwikkelen wij op verzoek van kwekers specifieke producten, al of niet exclusief voor de betreffende kweker. De trosbogen zijn hiervan het meest succesvolle voorbeeld. Tevens kopen wij producten in Nederland in van derden, en importeren wij diverse producten. Dit alles om een zo breed mogelijk pakket aan allerhande handige kunststof-producten aan te kunnen bieden.

Niet alle producten die wij kunnen leveren staan op deze site. Mocht u een product zoeken en niet tegenkomen, dan is er een grote kans dat wij dit product wel hebben of kennen.

Als u een product zoekt dat nog niet bestaat, dan overleggen wij graag met u over uw wensen. Wij denken graag met u mee, en hebben een grote ervaring in het bedenken van creatieve oplossingen.

Dus als u wensen heeft, laat het ons weten,
wij staan klaar voor u.
JOBU Plastics BV – Jos Buskermolen

Visie

Voor de toekomst willen wij met hernieuwde energie nieuwe producten blijven ontwikkelen voor de tuinbouw, producten die op een goedkope, eenvoudige en doelmatige wijze het werk van de tuinder vergemakkelijken.

De nadruk zal hierbij liggen op producten van kunststof, want dit materiaal maakt het mogelijk om producten voor een gunstige prijs te produceren, om producten in grotere aantallen te produceren, en om ingewikkelde producten vorm te geven.

De ontwikkelingen op het gebied van bio-plastics houden wij scherp in het oog. De mogelijkheden daarmee zijn nog beperkt, en de prijs is relatief nog erg hoog. Maar ook in de bio-plastics gaan de ontwikkelingen door, en soms kan er voor een specifieke toepassing toch voor gekozen worden.

Uiteraard is de inbreng van ideeën vanuit de tuinbouw van groot belang voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Dus als u een idee heeft, of een probleem waarvoor een product ontwikkeld moet worden, dan bent u bij JOBU Plastics aan het juiste adres.

Ons doel is om hét aanspreekpunt te worden voor tuinders die op zoek zijn naar een kunststof product met een specifieke toepassing. Een grote diversiteit aan producten hebben wij reeds in de verkoop, zoals u via de product-pagina´s kunt zien. Hopelijk zullen er nog vele nieuwe volgen.

Dit is ons motto voor de toekomst: GROOT in klein.

De geschiedenis van JOBU Plastics

Als in 1983 een collega met een tomaten-clip uit de USA komt, is de belangstelling direct gewekt van de oplettende Jos Buskermolen. Omdat invoer een erg dure en omslachtige zaak is, besluit hij al zijn spaargeld bij elkaar te leggen om te investeren in een matrijs voor een geheel eigen model tomatenclip: de JOBU-clip. Op dat moment is het bedrijf JOBU Plastics  geboren. De tomatenclip vind al snel zijn weg door geheel Europa, en heden ten dage is dit product niet meer weg te denken uit de teelt van tomaten.

In 1986 volgt dan de eerste echte eigen uitvinding: de JOBU-clipring. De introductie van dit product vergt meerdere jaren, maar heeft uiteindelijk ook een enorme vlucht genomen en wordt in vele soorten planten gebruikt om een plant eenvoudig en snel aan een ondersteunend stokje te bevestigen.

Tuinder Aad van Mil is degene die de eer toekomt het basis-principe van de trosboog voor tomaten te hebben bedacht. Op basis van zijn idee introduceert JOBU Plastics in 1987 de JOBU-trosboog. In enkele jaren tijd neemt ook dit product een enorme vlucht, en nog steeds worden wereldwijd miljoenen trosbogen per jaar ingezet om kniktrossen te voorkomen.

In 1995 komt een geheel nieuwe methode van enten uit Japan overwaaien, het kop-enten. Bij deze entmethode wordt gebruik gemaakt van een doorzichtig en soepel siliconen manchetje om de kop-enting bij elkaar te houden, de entclip genaamd. Door snel in te spelen op de behoefte aan een goed product, verkrijgbaar in meerdere maten en modellen, weet JOBU Plastics ook met dit product een grote klantenkring wereldwijd op te bouwen.

Vele andere ontwerpen hebben in de loop der jaren een succesvol plekje in de tuinbouw weten te vinden: trossteelhaak, stengel-diefhaak, knijphaakje, courgette-haak, fruitclips, stokklemmen, Hortensia-ring.

Wie weet wat nog volgt.......