Home
Visie
Nieuws
Geschiedenis
Contact
Producten
Etiketclips
Clipring
Steunring
Fruitclip
Merkclip
Merkvlag
Orchidee clip
Etiket steker
Stoksteun
Stokklem
CC-opzetstuk
Potten
Diverse
 

De geschiedenis van JOBU Plastics in een note-dop.

Als in 1983 een collega met een tomaten-clip uit de USA komt, is de belangstelling direct gewekt van de oplettende Jos Buskermolen. Omdat invoer een erg dure en omslachtige zaak is, besluit hij al zijn spaargeld bij elkaar te leggen om te investeren in een matrijs voor een geheel eigen model tomatenclip: de JOBU-clip. Op dat moment is het bedrijf JOBU Plastics  geboren. De tomatenclip vind al snel zijn weg door geheel Europa, en heden ten dage is dit product niet meer weg te denken uit de teelt van tomaten.

In 1986 volgt dan de eerste echte eigen uitvinding: de JOBU-clipring. De introductie van dit product vergt meerdere jaren, maar heeft uiteindelijk ook een enorme vlucht genomen en wordt in vele soorten planten gebruikt om een plant eenvoudig en snel aan een ondersteunend stokje te bevestigen.

Tuinder Aad van Mil is degene die de eer toekomt het basis-principe van de trosboog voor tomaten te hebben bedacht. Op basis van zijn idee introduceert JOBU Plastics in 1987 de JOBU-trosboog. In enkele jaren tijd neemt ook dit product een enorme vlucht, en nog steeds worden wereldwijd miljoenen trosbogen per jaar ingezet om kniktrossen te voorkomen.

In 1995 komt een geheel nieuwe methode van enten uit Japan overwaaien, het kop-enten. Bij deze entmethode wordt gebruik gemaakt van een doorzichtig en soepel siliconen manchetje om de kop-enting bij elkaar te houden, de entclip genaamd. Door snel in te spelen op de behoefte aan een goed product, verkrijgbaar in meerdere maten en modellen, weet JOBU Plastics ook met dit product een grote klantenkring wereldwijd op te bouwen.

Vele andere ontwerpen hebben in de loop der jaren een succesvol plekje in de tuinbouw weten te vinden: trossteelhaak, stengel-diefhaak, knijphaakje, courgette-haak, fruitclips, stokklemmen, Hortensia-ring.

Wie weet wat nog volgt.......

 

JOBU Plastic BV - Kudelstaartseweg 145 - 1433 GC Kudelstaart - Tel.: +31 -297-344845 - Fax: +31 -297-327816 - E-mail: info@jobu.nl